Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Центрально-Міському районі помітили найбільшого в Європі денного червонокнижного метелика

Кривий Ріг – неймовірний. У нашому місті є все від печер до гір, від глибоких рукотворних водойм до водоспадів. І над цією красою літають найбільші у Європі денні метелики занесені у Червону книгу України.

Відома криворізька ботанік Вікторія Тротнер спіймала об’єктивом своєї камери метелика Подалірія, – пише Інформатор.

Унікальну літаючу комаху Вікторія зустріла 15 серпня у Центрально-Міському районі. Ось лише фоном для красеня Подалірія стали не яскраві квіти чи зелені кущі, а зелена пуста пляшка, яку мешканці не донесли до смітника.

Давайте берегти природу, не смітіть, адже у нашу країну і так чимало російського непотребу приїхало.

Для справки: метелик Подалірій занесений до Червоної книги України. Великий денний метелик, населяє узлісся і галявини широколистих і частково мішаних лісів. Розмах крил – близько 9 см. Живиться нектаром квітів. Віддає перевагу квітучим кущам. Личинка (гусениця) живиться листям. Може рости і розвиватися тільки на рослинах родини Розоцвітих. Улюбленою кормовою рослиною є терен, гусениці можуть жити також і на глоді, сливі, вишні, яблуні та горобині. Зимує у стадії лялечки. Літ метеликів відбувається у травні-червні. Друге покоління вилітає в липні-серпні. Найбільший денний метелик Європи.

Метелик Подалірій на фоні пляшки, яку не донесли до смітника

Метелик Подалірій на листку у Центрально-Міському районі

Раніше ми розказали, як у Дніпропетровській області звільнювали совеня з пастки.

Олена Шевченко

 

 

Нагору