Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До шашлику: готуємо закуску з помідорів та цибулею

Смачна та соковита закуска ідеально підходить до шашлику, а маринадом поливається м’ясо під час смаження. Закуска підійде як для м’ясних страв, так і  просто як окрема страва.

Легкий рецепт смачної закуски – Інформатор.

Інгредієнти:

  • 15 великих соковитих помідорів,
  • 15 молодих цибулин,
  • 2-3 головки часнику.

На 1 літр маринаду:

  • 1 столова ложка рослинної олії,
  • 2 столові ложки оцту,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 2 столові ложки солі,
  • ½ таблетки аспірину,
  • лавровий лист, перець горошком, запашний перець, гвоздика.

Виходить 4,5 – 5 літрів закуски.

Спосіб приготування:

У чисті простерилізовані банки щільно викладати, чергуючи шар помідорів, шар часнику, шар цибулі.

Наповнити таким чином банки вгору.

Зварити маринад і залити помідори з цибулею доверху.

Поставити банки на 10 хвилин у мікрохвильову піч або каструлю з киплячою водою. Щільно закрити кришками.

Можна йти на шашлик вже наступного дня.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати варення з кабачків з лимоном. Писали, як приготувати котлетки з кабачків і гречаної каші та салат з помідорів з медом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору