Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Яким чином російський гвинтокрил Мі-8 здався Україні: Буданов розповів  деталі найкращої спецоперації ГУР за всю історію України

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов поділився деталями події із російським гелікоптером Мі-8, який здався Україні. Він назвав її першою вдалою спецоперацією такого плану за весь час, але – не останньою. Російські військові більше почали йти на співпрацю.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, Кирило Буданов сказав наступне: “Це перша вдала подібна операція за всю історію України. Ніхто такого не зробив за цей час. Сподіваюся, що тепер зможемо це масштабувати”.

На питання журналіста, як вдалося вмовити пілота, Кирило Буданов пояснив, що до нього знайшли правильний підхід. А головне – надали безпеку родині, яку таємно вивезли з росії. Зараз льотчик перебуває у Києві. У нього є вибір: залишитись тут або виїхати за кордон. Він схиляється до першого.

Насправді змогли знайти правильний підхід до людини. Змогли створити умови, щоб непомітно для всіх вивезти його родину, і, зрештою, змогли зробити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Пілот наш чудово себе почуває. Все в нього добре. У нього є два варіанти, де перебувати, але він схиляється до варіанту бути тут”, – пояснив Буданов.

Голова розвідки також підтвердив, що двох інших членів екіпажу довелося убити, оскільки вони, зрозумівши, що відбувається, спробували чинити опір. Буданов повідомив, що вже почались зйомки документального фільму, в якому розкажуть усі подробиці цієї спецоперації.

Нагадаємо, що гелікоптер приземлився на українському аеродромі 23 серпня. У каналі Fightbomber  росіяни проінформували, що російський вертоліт нібито втратив орієнтування і випадково приземлився на аеродромі Полтави, а  усіх членів екіпажу після приземлення ліквідували. Але насправді вертоліт приземлився в Харківській області. І це була спецоперація ГУР, до якої готувалися пів року.

Раніше Інформатор Інформатор писав про те, що голова ГУР анонсував нові “сюрпризи” у Криму та про те, що Буданов розповів, коли почнуться найгарячіші бої за визволення України

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору