Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Російський гелікоптер прилетів на аеродром Харківської області: що відомо

ГУР виманила російський вертоліт Мі-8 АМТШ і він приземлився. Двох членів екіпажу було ліквідовано. Пілот добровільно здався. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Український журналіст Юрій Бутусов 23 серпня написав, що цю історію з гелікоптером поширив російський пропагандистський канал. Росіяни повідомляють, що причина перельоту – навігаційні помилки.

Але без сумнівів, це чергова російська брехня. Адже якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту. Гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, це велика витрата пального. Ніяких випадковостей бути не може. Якщо усе було так, як написали росіяни, то не виключено, що має місце перша в історії усвідомлена здача у полон російського бойового гелікоптера! Це просто сенсація, яка деморалізує путінську еліту військової авіації”, заявив Бутусов.

Ось повідомлення росіян про гелікоптер

Ось повідомлення росіян про гелікоптер

Бутусов додав, що джерела видання Цензор.Нет у керівництві ЗСУ підтверджують інформацію російських блогерів, що російський бойовий гелікоптер Мі-8 перелетів на одну з авіабаз ЗСУ деякий час тому. Зазначається, що гелікоптер повністю цілий, і поповнить склад ЗСУ після детального вивчення його обладнання.

“Очікуємо на інформацію щодо членів екіпажу… Чекаємо деталей від українських офіційних джерел, але ця тема обіцяє бути в усіх світових медіа”, – написав журналіст.

У ГУР підтвердили приземлення російського гелікоптера Мі-8 в Україні. Зазначається, що це була спецоперація ГУР, яка тривала понад 6 місяців.

Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Екіпаж здійснював рейс між двома авіабазами й перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 см. Мі-8 приземлився у Харківській області. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані.

Пілот залишився в Україні, його сімʼю завчасно вивезли в Україну. Зараз пілот із сімʼєю перебувають в Україні. Мі-8 залишився в Україні та деталі до винищувачів теж.

Раніше Інформатор Інформатор писав про те, що голова ГУР анонсував нові “сюрпризи” у Криму та про те, що Буданов розповів, коли почнуться найгарячіші бої за визволення України

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору