Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ГУР прокоментували чутки про підготовку росіянами теракту на Курській та Запорізькій АЕС

У мережі останнім часом поширилися інформація про те, що росіяни ухвалили рішення про підрив Запорізької та Курської атомних електростанцій. У Головному управлінні розвідки Міноборони, а також керівник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко прокоментували ці чутки.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Відповідний допис Малашко опублікував у Telegram. У ГУР коментар надали виданню “ТСН”.

У розвідці назвали відповідну інформацію російським ІПСО. За словами Малашка, інформація про підготовку теракту не відповідає дійсності.

“Наразі інформація, яка поширюється у ЗМІ стосовно якогось спланованого теракту російськими окупантами на Запорізькій атомній електростанції, не підтверджується”, – наголосив Малашко.

За його словами, “українські ЗМІ поширюють російські наративи та сіють паніку у суспільстві”. Водночас він підкреслив, що не знає мети таких дій.

Пізніше у ГУР підкреслили, що паніку серед українців намагаються здійняти саме росіяни. Водночас загрози, за їхньою інформацією, наразі немає.

“Щодо можливої провокації росіян на ЗАЕС, то зараз небезпеки немає. Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звісно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше – ГУР, Президент та інші спецслужби обов’язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто”, – розповіли у розвідці.

Що говорили про підготовку росіянами теракту на Запорізькій та Курській АЕС

В мережі поширилася інформація про те, що російський диктатор володимир путін ухвалив рішення підірвати Запорізьку АЕС, яка знаходиться в лапах російських окупантів. А 15 серпня Центр національного спротиву заявив, що окупанти готують провокацію на Курській АЕС. В центрі з посиланням на інформацію від підпілля повідомили, що в Курській області рф триває підготовка до евакуації місцевого населення з зони ймовірного радіоактивного забруднення на випадок аварії на АЕС.

Раніше ми розповідали, що “План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений” – Кирило Буданов. Писали, що в Україні розгорнули штаби на випадок теракту на ЗАЕС та що у МОЗ озвучили найгірший варіант після ймовірного підриву ЗАЕС.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору