Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи будуть виступати українські спортсмени на Олімпіаді разом з росіянами: розвіюємо черговий фейк ворожої пропаганди

Ворожі пропагандисти, які мріють про тимчасове перемир’я з Україною заради нової війни, розганяють черговий фейк. Днями у російських ЗМІ з’явилась інформація про те, що ніби то Міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт заявляє, що Україна готова їхати на Олімпійські ігри разом із росіянами та білорусами. Це неправда.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, Вадим Гутцайт у інтервʼю японському KYODO NEWS повідомив, що після того, як Міжнародний олімпійський комітет не запросив росію та білорусь на Олімпіаду, Україна ухвалила рішення змагатись за ліцензії на Олімпіаду на всіх міжнародних змаганнях, де немає представників росії та білорусі під національними прапорами.

Про атлетів, які виступають у нейтральному статусі, очільник Мінмолодьспорту заявив наступне: «Для нас взагалі не зрозуміло хто ці спортсмени, тому що вони виступають під нейтральним прапором. Хто це? Що це? Для нас головне , що там не буде прапорів та символіки росії та білорусі».

Щодо участі в Олімпійських іграх Гутцайт зауважив: «Наш прапор повинен бути на відкритті на змаганнях, наші спортсмени будуть представляти нашу державу щоб у світі всі бачили, що Україна є, була і буде. Якщо російська федерація та білорусь будуть приймати участь під своїм прапором – ми не будемо брати участь у цій Олімпіаді».

Національний олімпійський комітет України опублікував окрему заяву, у якій зафіксовано: «Мир в Україні не підлягає обговоренню, і ми твердо переконані, що Олімпійські ігри не повинні бути платформою для відбілювання чи легітимізації дій, які повністю суперечать цим цінностям».

У заяві НОК також вказується, що остаточного рішення щодо участі України в Олімпійських іграх 2024 року не прийнято:
«Національний олімпійський комітет України продовжує консультації з суб’єктами олімпійського руху щодо питання участі збірної команди України в Олімпійських іграх за умови допуску до них представників з країн-агресорок».

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни взялися за регулювання норм української мови та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору