Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі три безхатні собаки “емігрували” у сім’ї за кордон

Навіть під час війни відома криворізька зоозахисниця Анастасія Іванова з успіхом продовжує робити добру справу та знаходити люблячі сім’ї котикам та собачкам. Декілька місяців тому до Чехії поїхала маленька Чорнушка. А зараз своїх найкращих у світі господарів у Польщі знайшли Ірса та Джина.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Анастасію Іванову, історії цих чотирилапих сумні, але зі щасливим кінцем.

Ірсу невідомі викинули на смітник разом з двома дітками. Місцеві мешканці одразу побудували для неї маленьку будочку. Цуценятам вдалося швидко знайти сім’ї, а маму відвезли в клініку та залишили на стаціонарі.  Потім для неї почали пошуки родини. Її помітили польські волонтери з Екостражу й запропонували відправити до них. Для малої одразу знайшлась сім’я.

Ірса з цуценятами

Ірса з цуценятами

Малюкам швидко знайшли родини

Малюкам швидко знайшли родини

Щаслива Ірса знайшла люблячих хазяїв у Польщі

Щаслива Ірса знайшла люблячих хазяїв у Польщі

Доля Джини виявилася тяжкою та жорстокою. Вона була маленьким цуценям, коли над нею познущались, натягнувши на лапку гумку. Під час росту гумка почала вїдатися в шкіру і накоїла великого лиха. Шкіра була розрізана до кістки, а лапа розбухла втричі. В клініці сказали, що занадто пізно, м’язи на лапі повністю атрофовані, чутливості нема зовсім. Вирок – ампутація…

Настя ще не знала що буде з нею робити, але була впевнена, що не покине собаку. Кожного разу, провідуючи Джину в клініці, в неї розривалось серце. Джина була якась особлива, з особливим поглядом. Її було шкода залишати довго в клітці, тому дівчина вмовила чоловіка і забрала “хвостика” додому.

Красуню без лапки помітили польські волонтери. Разом за Анастасією вони почали підготовку документів. Переїзд запланували на травень. Вдома в Насті Джина пробула 1,5 місяця. Домашні сильно до неї звикли. З нею було особливо тяжко розлучатись, але дівчина розуміла – прилаштувавши одну, вона дає шанс на порятунок іншим.

Джина зачепила серця багатьох людей. І українців, і поляків. Побувши зовсім трохи на карантині, який обов’язковий по приїзду в Польщу, Джина поїхала у свою родину. Сім’я Насті дуже за нею радіє.

В травні до Польщі поїхало 3 собаки з Кривого Рогу і це дуже крутий результат, бо зі всієї країни їхало всього 10.

Загалом, з початку війни, криворізьким волонтерам вдалось передати до Польщі 4 собаки. Зараз вони в сім’ях.

Анастасія каже, що її лякали страшилками, що собак там присипляють і тримають роками в притулках. Її звинувачували у тому, що вона торгує чотирилапими за кордон. Мало хто розуміє скільки зусиль, часу та нервів це все забирає. Але є величезна нагорода.

“Я радію, що вдалось врятувати хоч когось. Що вони не залишились на вулиці або на довічних перетримках. Вони не помруть від отруєння. Їм не загрожує війна. Вони живуть в країні, де закон дійсно захищає їх права. У них все буде добре” – ділиться своїми емоціями дівчина.

Джини все життя могла б провести на перетримці

Джини все життя могла б провести на перетримці

Настя вирішила, що не кине малу

Настя вирішила, що не кине малу

Щаслива Джина живе у Польщі

Щаслива Джина живе у Польщі

Щодо долі Чорнушки, про яку вже писав Інформатор, то за словами Насті, вона залишається в сім’ї реабілітолога Мартіни у Чехії. Їй зробили нову операцію і через пару місяців Чорнушка має нормально ходити.

Раніше Інформатор писав про те, що волонтери з Дніпра розшукують власників собак, яких евакуювали з Херсонщини та про те, що песик, якого залишили на кладовищі у Кривому Розі, знайшов нову родину.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору