Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Покусав великий пес: цуценяті, якого покинули господарі, шукають родину в Чехії

Ще одне бездомне, поранене, ображене долею цуценя найближчим часом стане домашнім. Але не у Кривому Розі чи Україні, а Чехії. Туди його взяли на реабілітацію та пошук сім’ї.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відому зооволонтерку Анастасію Іванову, Чорнушку (так назвали собаку) разом з мамою та братиком десь у лютому минулого року викинули на околиці Східного. Сім’я знайшла собі прихисток у недобудованій будівлі. Там їх побачила місцева мешканка та почала підгодовувати.

Такою малечу знайшли

Такою малечу знайшли

Настя намагалася знайти Чорнушці родину

Настя намагалася знайти Чорнушці родину

Чорнушка на лікуванні

Чорнушка на лікуванні

Зараз Чорнушка весела та щаслива

Зараз Чорнушка весела та щаслива

Настя у цей час знаходилася у Словаччині, куди вивезла маленького сина від війни. Коли вони повернулися до Кривого Рогу, жінка зв’язалася з нею. Разом вони вакцинували тваринок.

Дівчина виставляла об’яви на прилаштування, але зазвичай влітку це зробити важко. У людей інші справи. По черзі зооволонтери стерилізували маму, потім Чорнушку. Знайшовся дім для її братика. За Чорнушку не було жодного дзвінка…

А у січні цього року сталася біда. Як розповідає Анастасія: ” Мені подзвонила Ілона, жінка, яка працює на стоянці. Як зараз пам’ятаю її стурбований голос, я тоді їхала у швидкісному, погано було чути. З’ясувалося, що на Чорнушку напав пес бійцівської породи. Господар гуляв з ним без повідка та намордника. Після нападу чолов’яга забрав свою собаку і пішов собі додому. У Чорнушки висіла лапа. Клініки були вже закриті…”

Зооволонтерка подзвонила своїй подрузі Яні й попросила піти подивитись що з собакою, бо сама була в іншому кінці міста. Чорнушці вкололи знеболююче і стали чекати ранку. З самого ранку, перед роботою Настя прийшла за Чорнушкою і повезла її в клініку на таксі.

В клініці підтвердився перелом двох кісток на передній правій лапі та рвану рану від зубів. Провели операцію. Попереду мало бути 1,5 місяці стаціонару, але перелом через 1,5 місяці загоївся, а Чорнушка так і не ставала на лапу.

В цей час вдача нарешті посміхнулася бідосі. Її помітила реабілітолог Мартіна з Чехії. Вона побачила пост про Чорнушку у польської знайомої Анастасії  Магдалени, яка допомагала їй відправити в Польщу ще одного собаку. Так вони почали підготовку до відправки Чорнушки.

Настя дуже переживала за свою підопічну, адже пережиті страждання зробили її дещо недовірливою та навіть агресивною до людей. Але й тут сталося диво. На кордоні дівчина попереджала, “що Блекі далеко не “френдлі дог”.  “А її там всі тіскали та не було жодних проблем” – дивується дівчина.

Зараз Чорнушка знаходиться у Празі. Сім’ю ще для неї не знайшли. Там спочатку треба пройти реабілітацію, а потім вже шукати дім. Але собака весела, жвава та, судячи з виразу милої мордахи та поведінки, почуває себе чудово.

Дівчина каже, що у Чехії дуже відповідально ставлять до передачі тварин. Сім’ї ретельно перевіряють, у яких умовах буде жити собака, платоспроможність майбутніх господарів, а потім вже приймають рішення.

“Так що Чорнушка все ще попереду” – каже Анастасія.

Раніше Інформатор писав про те, що песик, якого залишили на кладовищі у Кривому Розі, знайшов нову родину та про те,як у Кривому Розі рятували вівчарку з передової.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору