Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Волонтери з Дніпра розшукують господарів чотирилапих, яких евакуювали з Херсонщини

Більше тижня волонтери дніпровського Центру допомоги тваринам рятували чотирилапих, які стали заручниками великої води на Херсонщині. Разом з іншими витягли на сушу майже 500 собак та котів. Більшість з них доправили до Миколаївщини.

Там облаштований опорний пункт. Звідти чотирилапих везуть у різні куточки країни. П’ятдесятьох забрали у Дніпро. Про це Інформатор повідомляє з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОВА.

«Вже з пів року ми їздимо деокупованими територіями. Допомагаємо покинутим собакам і котам. Годуємо та евакуюємо за потреби. Встановлюємо годівниці для них, аби тільки вони жили, – поділився координатор дніпровського Центру допомоги тваринам Сергій Луденський. – Після підриву окупантами Каховської ГЕС, зрозуміли – маємо бути там.

Запаслися гумовими човнами. Завантажили у автівки з пів тонни корму та майже 50 переносок. І 15 волонтерів з Дніпра рушили до Херсонщини. Там я вперше побачив собаку, який перестав боротися за себе. Йшли на човні і помітили його здалеку. Він фактично пішов під воду. В його очах читалося, що немає більше сил, що здався, – пригадує Сергій Луденський. – Коли наблизилися, зрозуміли – лапою заплутався у мотузці. Швидко знайшли ніж, аби перерізати її, і витягли пса із водяної пастки».

Рятувати нашим волонтерам доводилося й свійських тварин. Курей та качок з води діставали великими сачками. За цей час втратили не один човен. А ще – потрапили під обстріл. Вціліли та разом з іншими небайдужими врятували майже 500 чотирилапих.

Волонтери дніпровського Центру допомоги тваринам рятували чотирилапих на Херсонщині

Витягли на сушу майже 500 собак та котів

Більшість врятованих тварин доправили до Миколаївщини

З опорного пункту тваринок везуть у різні куточки країни

П’ятдесятьох чотирилапих забрали у Дніпро

Загалом врятували майже 500 чотирилапих

 

Нагору