Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без шкоди для фігури : готуємо літні курячі котлетки з кабачком

Серпень – пора, коли нічого важкого та жирного їсти не хочеться. Але великих шанувальників м’яса так просто не провести. Саме їм особливо сподобаються курячі котлети з кабачком. Вони соковиті, легкі для шлунка, тримають форму і не розвалюються.

Рецепт таких котлет пропонує Інформатор.

Курячі котлети з кабачками

Продукти

  • 1 кг курячого філе
  • 2 невеликі кабачки
  • 2–3 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • кілька гілочок кропу чи петрушки
  • сіль, перець, спеції за смаком

Приготування

  1. Спочатку потрібно натерти кабачок на великій тертці, потім його посолити. Це дуже рідкий овоч, тому нам доведеться прибрати з нього зайву вологу. Перемішайте кабачки з сіллю і дай їм трохи часу постояти і пустити сік.
  2. Пропускаємо філе через м’ясорубку. У фарш додаємо сіль, перець, спеції. Також дрібно кришимо зелень і видавлюємо часник через прес. Після цього додай яйце і все перемішай. Фарш потрібно добре вимішати рукою, щоб білки склеїли його масу.
  3. Кабачки добре вичавлюємо руками. Потрібно видавити з овочевої маси якнайбільше вологи. Тоді котлети добре триматимуться разом і не розвалюватимуться.
  4. Добре перемішай кабачки із фаршем. Якщо фарш все-таки вийшов трохи рідким, то можеш додати 1 ст. л. борошна або картопляного крохмалю.
  5. Формуємо котлетки та розігріваємо масло на сковороді. Коли вона добре розігріється, обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім можна скласти їх у сковороду, налити трохи водички та протушкувати ще хвилин 10.
  6. Страву можна зробити ще легшою, якщо котлети не смажити, а запікати у духовці.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати кабачки “для зятя” та про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

 

Нагору