Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Страва сезону: готуємо кабачки “для зятя”

Серпень в Україні – це по-перше, спека, коли їсти всілякі борщі та інші гарячі м’ясні страви ну зовсім не хочеться, а по-друге, на городі та у магазинах величезний вибір різноманітніших овочів. Тому гріх не скористатися нагодою та не стати тимчасово майже вегетаріанцем, харчуючись здебільшого овочами та пропонуючи їх  близьким на сімейну вечерю.

Саме таке блюдо з овочів, яке називається “Кабачки для зятя” пропонує приготувати Інформатор.

Кабачки для зятя.

Продукти

900 г кабачків;

– 1 морква;

– 1-2 цибулини;

– 1 болгарський перець;

– 2 столові ложки насіння кунжуту;

– зелень (за смаком);

– кілька зубчиків часнику;

– половина чайної ложки солі;

– чорний мелений перець (за смаком).

Приготування

  • Кабачки наріжте кружечками. Те ж саме зробити з очищеною морквою.
  • Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки і нарізати півкільцями. А цибулю наріжте четвертинками. Також дрібно наріжте зелень.
  • . Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте в ній кабачкові кружечки до напівготовності. Смажимо їх по 50 секунд з кожного боку.
  •  На сковороду також викладаємо кільця моркви і обсмажуємо їх 2 хвилини.
  •  Обсмажте перець 1,5 хвилини, а цибулю – до розм’якшення.
  • Поверх цибулі на сковороді викласти перець. Також додайте моркву, цукіні, зелень, продавлений часник, кунжут, сіль і чорний мелений перець. Змішайте всі інгредієнти. Прогрійте їх 1-2 хвилини на вогні, потім зніміть сковороду.
  • Страва готова. Можна перекладати на тарілку і насолоджуватися досхочу! Абсолютно новий смак, особливий аромат і текстура, ідеальна страва для повноцінної вечері!

Раніше Інформатор писав про те,  як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору