Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Такого ви ще не куштували: готуємо мариновані кабачки з вишнями

Сезон закруток у самому розпалі. І коли вже закінчились стандартні рецепти, а кабачки ще залишились, хочеться спробувати щось незвичне

Інформатор пропонує Вам приготувати мариновані кабачки з вишнями. Ні, вам не почулося, саме з вишнями. Кислинка, колір та неповторний смак вам забезпечені. Ну що ж гурмани, починаємо готувати.

Інгредієнти:

Вода – 9 стаканів води

Сіль – 100 гр.

Оцет (9%) – 200 гр.

Сахар – 200 гр.

Вишня (смородина) – 100 гр.

Сухий кріп, часник, лавр – декілька штук.

Гострий перець, листя вишні, смородини, листок хрону.

Приготування:

Кабачки миємо під проточною водою. А потім нарізаємо на дві частини. Після того нам потрібно розрізати ще на 2 або на 3 частини, щоб нарізані кабачки помістилися в банку. Можете нарізати кабачки будь-яким зручним для вас способом.

Ретельно промиємо під проточною водою гострий перець, кріп, листя смородини та вишні. А потім очищаємо часник від шкірки. За бажанням у мариновані кабачки можете також додати невеликий шматочок листя хрону.

У чисті півлітрові банки укладаємо зелень і прянощі. На такі невеликі банки буде достатньо додати по одному листочку зелені. Кип’ятимо воду в чайнику, нам знадобиться окріп.

Після чого заповнюємо банки нарізаними кабачками. На одну півлітрову банку вам знадобиться приблизно 250-300 грамів нарізаних кабачків.

У кожну банку нарізаємо часник та кілька шматочків гострого перцю. Також додаємо в кожну банку запашний перець.

Банки з кабачками заливаємо окропом із чайника та накриваємо кришками. А поки приготуємо маринад для наших кабачків.

У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту. Потім додаємо сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо, доводимо маринад до закипання і кип’ятимо 1 хвилину.

Зливаємо воду з кабачків і в кожну банку наливаємо оцет (приблизно 15 мл або 1 ст. л. на кожну півлітрову банку). Після чого заливаємо маринад, який закипів, у банки до самого верху.

Банки накриваємо кришками та поміщаємо в каструлю з теплою водою стерилізуватися. З моменту закипання води стерилізуємо кабачки 8-10 хвилин. Потім дістаємо банки з каструлі, закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо кришками донизу і залишаємо до повного охолодження на 6-8 годин, можна додатково укутати теплим рушником. Смачного!

Олена Шевченко

Нагору