Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Легко, дешево, корисно: готуємо котлети з кабачків

Кажуть, що людина по-справжньому одинока, коли у липні ніхто не запропонує йому кабачків. Влітку цих овочів дійсно багато, а оскільки вони ще й дуже корисні, не готувати з них різноманітних страв буде справжнім гріхом.

Інформатор пропонує на вечерю легкі для шлунка, але дуже смачні котлети з кабачків.

Продукти

– 1 кабачок;

– 2 картоплини;

– 1 морква,

– 100 г сиру сулугуні;

– кілька хвостиків зеленої цибулі;

– 2 яйця;

– сіль і чорний мелений перець (за смаком);

– 1 зубчик часнику;

– 2 столові ложки манної крупи;

– олія соняшникова рослинна.

Приготування

Візьміть кабачок і натріть його на грубій тертці. Викласти в сито, трохи посолити і перемішати. Дайте кабачкам просочитися 15 хвилин.

Дві великі картоплини очищаємо від шкірки і пропускаємо через тертку з великими отворами, злийте зайву рідину і покладіть у глибоку миску.

Після цього також протріть моркву через тертку з великими отворами. Покладіть його поверх картоплі, потім додайте відціджені кабачки.

Розбийте в миску яйце, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком і дрібно нарізаний ножем часник. Змішайте інгредієнти до однорідності.

Нарешті додайте дві столові ложки манної крупи і дуже добре перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте суміші «відпочити» на столі 20 хвилин.

З отриманої маси сформувати котлетки й обсмажити їх на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору з двох сторін (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку).

Вийміть овочеві котлети на тарілку і насолоджуйтеся ними під улюбленим соусом.

Раніше Інформатор писав про те,  як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору