Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепти літа: готуємо швидкі мариновані хрусткі кабачки

Попереду вихідні. Багато криворіжців проведуть їх на своїх дачах або на турбазах поблизу міста. Саме там можна, навіть у воєнний час, зібратися з друзями “на шашлики”.

Відмінною закускою до них стануть мариновані хрусткі і корисні кабачки, рецепт яких пропонує Інформатор. Готуються вони всього 20 хвилин, не містять жирів. Зате зберігають багато так необхідних нам вітамінів. Правда,  тримати їх треба у холодильнику і лише добу, але з’їдають їх набагато раніше.

Кабачки мариновані швидкого приготування

Продукти

Кабачок – 2 штуки

Цибуля – 1 штука

Часник – 1-2 зубчиків

Кріп – 1 ст. ложка (порізаний дрібно) 

Французька гірчиця з зернами – 2 чайних ложки

сіль – 10 Грам (на кожні 500 г кабачків)

Цукор – 1-2 щіпок

Перець чилі – 2-3 щіпок (мелений).

Приготування

Підготуйте необхідні продукти, кабачки вимийте, цибулю та часник очистить та сполосніть під водою. Зелень дрібно порубайте. Кабачки поріжте на 2 частини вздовж, потім кожну половинку тонкими слайсами (товщина приблизно 3 мм). Складіть їх у чистий та сухий пакет. Часник поріжте дрібно, цибуля – півкільцями. Додайте їх у пакет до кабачків, також не забудьте про сіль, цукор, перець чилі та гірчицю.

Зав’яжіть не дуже щільно пакет, потрясіть його, щоб овочі та спеції перемішалися рівномірно. Відправте у холодильник на 15-20 хвилин. Ось і все! Малосольні кабачки  готові! Частуйтесь!

Про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору