Серпень – пора, коли нічого важкого та жирного їсти не хочеться. Але великих шанувальників м’яса так просто не провести. Саме їм особливо сподобаються курячі котлети з кабачком. Вони соковиті, легкі для шлунка, тримають форму і не розвалюються.
Рецепт таких котлет пропонує Інформатор.
Курячі котлети з кабачками
Продукти
- 1 кг курячого філе
- 2 невеликі кабачки
- 2–3 зубчики часнику
- 1 яйце
- кілька гілочок кропу чи петрушки
- сіль, перець, спеції за смаком
Приготування
- Спочатку потрібно натерти кабачок на великій тертці, потім його посолити. Це дуже рідкий овоч, тому нам доведеться прибрати з нього зайву вологу. Перемішайте кабачки з сіллю і дай їм трохи часу постояти і пустити сік.
- Пропускаємо філе через м’ясорубку. У фарш додаємо сіль, перець, спеції. Також дрібно кришимо зелень і видавлюємо часник через прес. Після цього додай яйце і все перемішай. Фарш потрібно добре вимішати рукою, щоб білки склеїли його масу.
- Кабачки добре вичавлюємо руками. Потрібно видавити з овочевої маси якнайбільше вологи. Тоді котлети добре триматимуться разом і не розвалюватимуться.
- Добре перемішай кабачки із фаршем. Якщо фарш все-таки вийшов трохи рідким, то можеш додати 1 ст. л. борошна або картопляного крохмалю.
- Формуємо котлетки та розігріваємо масло на сковороді. Коли вона добре розігріється, обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім можна скласти їх у сковороду, налити трохи водички та протушкувати ще хвилин 10.
- Страву можна зробити ще легшою, якщо котлети не смажити, а запікати у духовці.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати кабачки “для зятя” та про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова