Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький бізнесмен, експрезидент “Кривбасбаскет” став військовим та командує зенітно-ракетним взводом

Існує стереотип, що на передовій в українській армії служать лише люди “з простого народу”. Насправді в одному строю на захисті рідної землі стоять айтішники, інженери, шахтарі, металурги, лікарі, вчителі і бізнесмени. Яскравий приклад тому криворіжець Анатолій з позивним “Художник”. Він  експрезидент баскетбольного клубу «Кривбасбаскет», відомий своїм меценатством та популяризацією спорту серед молоді, бізнесмен.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Криворізьку окрему бригаду територіальної оборони, попри широке коло можливостей обирати напрямок діяльності в умовах воєнного стану, в березні 2022 року Анатолій увійшов до особового складу Криворізької бригади територіальної оборони. Починав старшим групи швидкого реагування, яка займалась супроводом та забезпеченням охорони периметра під час роботи РСЗВ.

Через кілька місяців прийняв командування зенітно-ракетним артилерійським взводом управління. Наразі підрозділ займається забезпеченням протиповітряної оборони: перехопленням і знищенням безпілотних літальних апаратів. Звісно, цим робота хлопців не обмежується. Виїжджали вони і на операції з протидії танковим атакам, брали участь у звільненні та зачистках населених пунктів на Херсонському напрямку. Водночас забезпечували бригаду трофейним озброєнням та боєкомплектом. Також, підрозділ брав активну участь у боях на Донецькому напрямку під Авдіївкою. Був і досвід порятунку життя під час виїзду у супроводі РСЗВ: паралельно з роботою системи працював зенітно-ракетний комплекс «Оса», в нього прилетіло, довелось рятувати людей. Напривеликий жаль, не вдалося витягти декількох хлопців, але деяким життя врятувати вдалося.

З моменту повномасштабного вторгнення Анатолія було нагороджено Відзнакою Президента України — медаллю «За військову службу Україні», «Залізний хрест» і «Срібний хрест”.

Раніше Інформатор писав про те, що Національно гвардію України очолив випускник криворізького ліцею та про те, що Зеленський нагородив Криворізьку бригаду тероборони бойовим прапором.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору