Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Осінь на порозі: коли українцям чекати перших заморозків

На календарі останній місяць літа. Більшість українців вже замислюється про осінь. Багатьох цікавить, чи довго протримається тепло та коли чекати перших заморозків.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відомого народного синоптика Володимира Деркача, у вересні українців будуть чекати так звана “температурна гойдалка “, тобто помірне тепло стане мінятися на похолодання та навпаки.

У другій половині місяця людей порадує перше, коротке бабине літо. Після цього разом з дощами прийде похолодання. Але у другій половині вересня знову з’явиться сонечко, а разом з ним й тепло. Наступить друге бабине літо.

Початок жовтня принесе в Україну перші, поки ще лише нічні. заморозки. Вдень ще буде тепло.

Третього потепління з майже літньою погодою треба чекати у другій половині жовтня. Хоча температура вночі опускатиметься все нижче, але заморозків в цей період не очікується.

Листопад почнеться з дощів. Температура повітря вдень буде трохи вищою за 0° C, а вночі часто буде невеликий “мінус”. У середині місяця знову потепління й практично без опадів.

Третя декада листопада продовжить тенденцію до гарної погоди: температура повітря вдень буде вище від 0, а от вночі все частіше траплятимуться заморозки (не щодня). Опадів не передбачається.

“Вже десь із середини цієї декади температура повітря почне знижуватись, з’являться опади, інколи у вигляді мокрого снігу. Та все ж це ще не зима, а тільки її невелика репетиція” – підсумував прогноз Володимир Деркач.

Раніше Інформатор писав про те, що Антарктида вкрилася кольорами Барбі та про те, , як “цвіте” сніг на антарктичній станції “Академік Вернадський”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: TELEGRAF

Альона Свірідова

Нагору