Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Цвітіння води, фекалії та хлориди: який стан річок Кривого Рогу

У Кривому Розі провели моніторинг якості річок Інгулець, Саксагань та ставків №1,№2 у Металургійному районі. У воді виявили перевищення нормативних показників у поверхневих водах по хлоридам, сульфатам, сухому залишку, БСК-5, ХСК, водневому показнику, індексу ЛКП, колі-фагам.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Липень цього року офіційно визнано найспекотнішим місяцем за багато років. У зв’язку з жаркою погодою спостерігається «цвітіння» води, що створює дефіцит кисню у водоймах.
Наявність у воді колі-фагів, бактерії які походять з фекалій та високий індекс ЛКП (кількість кишкових паличок) свідчить про необхідність посилити виявлення та ліквідацію несанкціонованих витоків, у тому числі від приватних домоволодінь.

Слід зазначити, що від мешканців міста теж залежить покращення стану водних ресурсів. Внесок кожного: раціонально використовувати воду, не відводити побутові стічні води у річки, не засмічувати прибережні зони, та не допускати миття автотранспорту біля водойм.

Річка у Кривому Розі

Раніше ми розповідали, що чи безпечна питна вода у Дніпропетровській області. Писали також, що у питній воді Кривого Рогу виявили відхилення від норми.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору