Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На сніданок або на вечерю: готуємо омлет з кабачками

Цей овочевий омлет, який легко зробити та він готується всього за 20 хвилин, стане ідеальним літнім сніданком чи вечерею. 

Покроковий рецепт смачного омлету, – розкаже Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Перець чилі, пластівці – 1/4 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Козячий сир – 100 г
  • Олія – 3 ст. л.

Сіль

Для подачі

  • Цибуля зелена – 1 шт.
  • Зелений салат, пучок – за смаком

Спосіб приготування:

Очистіть та наріжте невеликими кубиками або тонкими кільцями кабачок. Очистіть і тонко наріжте цибулю та часник.

Розігрійте оливкову олію в сковороді діаметром 20 см та додайте нарізані кабачки. Смажте 4-5 хвилин на сильному вогні або до рум’яної скоринки.

Додайте цибулю, часник і сушені пластівці чилі та готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи. Першу хвилину готуйте на сильному вогні, але потім зменште його.

Збийте в окремій мисці яйця. Тримайте середній вогонь під сковородою. Додайте яйця, приправте страву сіллю. Готуйте до застигання по краях.

Покришіть сир в омлет (розсипайте сир по всій поверхні страви). Закрийте сковороду кришкою та готуйте на невеликому вогні ще хвилини 2-3.

Для подачі прикрасьте страву нарізаною зеленою цибулею, розріжте омлет як піцу та викладіть на зелені листя салату, які до цього підготуйте на тарілках.

Раніше ми розповідали, як приготувати гречку з фаршем. Писали, як приготувати росівницю та коцюрбу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору