Цей овочевий омлет, який легко зробити та він готується всього за 20 хвилин, стане ідеальним літнім сніданком чи вечерею.
Покроковий рецепт смачного омлету, – розкаже Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Кабачки – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Перець чилі, пластівці – 1/4 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Козячий сир – 100 г
- Олія – 3 ст. л.
Сіль
Для подачі
- Цибуля зелена – 1 шт.
- Зелений салат, пучок – за смаком
Спосіб приготування:
Очистіть та наріжте невеликими кубиками або тонкими кільцями кабачок. Очистіть і тонко наріжте цибулю та часник.
Розігрійте оливкову олію в сковороді діаметром 20 см та додайте нарізані кабачки. Смажте 4-5 хвилин на сильному вогні або до рум’яної скоринки.
Додайте цибулю, часник і сушені пластівці чилі та готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи. Першу хвилину готуйте на сильному вогні, але потім зменште його.
Збийте в окремій мисці яйця. Тримайте середній вогонь під сковородою. Додайте яйця, приправте страву сіллю. Готуйте до застигання по краях.
Покришіть сир в омлет (розсипайте сир по всій поверхні страви). Закрийте сковороду кришкою та готуйте на невеликому вогні ще хвилини 2-3.
Для подачі прикрасьте страву нарізаною зеленою цибулею, розріжте омлет як піцу та викладіть на зелені листя салату, які до цього підготуйте на тарілках.
Раніше ми розповідали, як приготувати гречку з фаршем. Писали, як приготувати росівницю та коцюрбу.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок