Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Контрнаступу ЗСУ перешкоджає несподіваний фактор: дані британської розвідки

Одним із факторів, що гальмує просування військ на Півдні України, є зарослі, що відростають на полях боїв. Орні землі у зоні бойових дій переважно залишаються під паром уже протягом 18 місяців. А в умовах теплого вологого літа вони рясно заростають кущами та бур’янами.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та дані британської розвідки.

Додаткове прикриття рослинністю допомагає маскувати російські оборонні позиції та ускладнює очищення мінних полів.

Хоча підлісок також може служити прикриттям для невеликих непомітних нападів піхоти. Чистий ефект полягає у тому, що будь-якій стороні важче просуватися”, – наголошують у британській розвідці.

Наразі українські війська відбили контратаки росіян на південному фронті. Як повідомив 3 серпня речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук, противник “здійснив безрезультатні спроби відновити втрачене положення на напрямку Урожайне – Благодатне та західніше Старомайорського”. Ворог зазнає значних втрат, здійснює переміщення підрозділів, застосовує резерви. Разом з тим Сили оборони ведуть наступальні дії південніше Бахмута. При цьому росіяни здійснили марні спроби відновити втрачене положення західніше Курдюмівки, південніше Андріївки та західніше Кліщіївки. Захисники стримують наступ російських військ також на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗСУ звільнили території на Донеччині, які з 2014 року були під окупацію та про те, що ЗСУ звільнили від ворога 8 населених пунктів та жодного не втратили.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору