Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ЗСУ звільнили території на Донеччині, які з 2014 року були під окупацією росії

Збройні сили України вибили загарбників та просунулись на схід від Красногорівки, що на Донеччині. Ці території були під окупацією ще від 2014 року. На цих позиціях ще за часів АТО, стояли колаборанти з “ДНР”.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

“ЗСУ під час контрнаступу звільнили території під Красногорівкою на Донеччині, які були під окупацією від 2014 року. Це вже так звана територія “ДНР”, під самісіньким Донецьком”, – зазначив Шершень.

Він додав, що штурмові підрозділи ЗСУ просунулися вперед доволі неочікувано для ворога. Це сталось завдяки добре спланованим діям наших військових. За словами речника, звільнення відбулось ще тиждень тому, проте інформацію не розголошували “з тактичних міркувань”.

Шершень зауважив, що деокупація цих територій має “символічне значення” та стане “принциповим моментом” для покращення положення ЗСУ на фронті.

Просування ЗСУ в районі Красногорівки

Проте, що ЗСУ звільнило 510 квадратних метрів біля Красногорівки, стало відомо ще вчора, 23 червня. Карту з відповідними позначками опублікували аналітики з Deep State.

MilitaryLand.net зазначило, що звільняли ці території бійці 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ.

 

 

Нагору