Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Контрнаступ ЗСУ: скільки територій звільнено за минулий тиждень

Контрнаступ українських військ триває. Продовжуються жорстокі бої. Повільно, але наполегливо ЗСУ звільняє Україну від ворога. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, на сході Сили оборони України протягом тижня вели і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх.

Ворог здійснив 6 457 обстрілів та  випустив 315 006 боєприпасів. Порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів збільшилась.

Водночас наші війська наприкінці минулого тижня розпочали  контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків  просування від 1 до 2 км. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога.

Сили оборони України продовжували ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту  збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км.

Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км.

За минулий тиждень на таврійському напрямку зафіксовано 3861 обстріл. Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде понад 10 тисяч обстрілів за тиждень. Це фактично цілодобово і щохвилини.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗСУ звільнили території на Донеччині, які з 2014 року були під окупацію та про те, що ЗСУ звільнили від ворога 8 населених пунктів та жодного не втратили.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору