Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кому в Україні можуть відмовити в оформленні закордонного паспорта

Кожен громадянин України має право на отримання паспорта для виїзду за кордон. Такий паспорт може бути оформлений з народження. Але є випадки, де можуть відмовити в оформленні закордонного паспорта українцям.  Відповіді на ці запитання, читайте нижче.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Міграційну службу Дніпропетровської області.

Територіальний підрозділ ДМС або закордонна дипломатична установа має право відмовити заявнику в оформленні або видачі паспорта для виїзду за кордон, якщо:

  • стосовно видачі паспорта для виїзду за кордон звернулася особа, яка не досягла 16-річного віку, або її законні представники чи уповноважена особа, які не мають документального підтвердження повноважень на отримання паспорта для виїзду за кордон;
  • особа вже отримала два паспорти для виїзду за кордон, які є дійсними на день звернення.
  • заявник подав не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення і видачі паспорта для виїзду за кордон;
  • дані, отримані з відомчих інформаційних систем, баз даних Реєстру, картотек, не підтверджують інформацію, надану заявником.

У рішенні про відмову в оформленні або видачі паспорта для виїзду за кордон, яке доводиться до відома заявника в порядку і строки, встановлені законодавством, зазначаються підстави відмови.

У разі подання заяви-анкети через уповноваженого суб’єкта територіальний /територіальний орган чи підрозділ ДМС надсилає письмове повідомлення про прийняте рішення до уповноваженого суб’єкта для подальшого вручення заявнику.

Раніше ми розповідали, з якого віку можна отримати закордонний паспорт в Україні та скільки він коштує. Писали, що в Україні змінилися умови отримання біометричного паспорта та про те, що в Україні підвищили ціни на біометричні паспорти та ID-карти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору