Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З якого віку можна отримати закордонний паспорт в Україні та скільки він коштує

Під час повномасштабного вторгнення, коли люди у пошуках безпеки виїжджають за кордон України, проблема закордонного паспорта стає особливо гостро. А ще він дуже потрібен підліткам, які хочуть отримати у вишах інших країн. І тут постає питання: “З якого віку закордонний паспорт можна отримати?”

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міграційну службу Дніпропетровської області, кожен громадянин України має право на отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Такий паспорт може бути оформлений з народження, а особа, яка досягла шістнадцятирічного віку, може особисто звернутись стосовно видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. При цьому громадянин України не може мати понад два діючі паспорти для виїзду за кордон.
При оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон у підрозділах міграційної служби оплачується адміністративний збір, який розраховується як сума вартості адміністративної послуги та вартості бланка.

У разі оформлення протягом 20 робочих днів, сума адміністративного збору складає 856 грн., у тому числі:
– вартість адміністративної послуги – 352 грн.
– вартість бланка – 504 грн.
У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення, сума адміністративного збору складає 1496 грн., у тому числі:
– вартість адміністративної послуги – 992 грн.
– вартість бланка – 504 грн.
У разі термінового (протягом 3 робочих днів у випадках, визначених законодавством) оформлення, сума адміністративного збору складає 1496 грн., у тому числі:
– вартість адміністративної послуги – 992 грн.
– вартість бланка – 504 грн.
При оформленні цього документу у консульських установах України за кордоном ще сплачується консульський збір.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні змінилися умови отримання біометричного паспорта та про те, що в Україні підвищили ціни на біометричні паспорти та ID-карти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору