Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні змінилися умови отримання біометричного паспорту: де і як це можуть зробити криворіжці

У зв’язку з повномасштабною війною на території України, тисячі наших громадян вимушено виїхали за кордон та втратили можливість отримати свої виготовлені паспортні документи. Тому на час дії воєнного стану отримати готовий біометричний паспорт можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС на території України. Або у закордонній дипломатичній установі – за межами нашої країни.

Також біометричний паспорт можуть отримати в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» ДП «Документ», які наразі працюють  у Республіці Польща у містах Варшава, Краків, Гданськ, Вроцлав, – передає Інформатор з посиланням на криворізький виконком.

Для цього, заявнику особисто необхідно звернутися до тієї установи, якою буде здійснюватися видача паспорта, із письмовою заявою  у довільній формі про отримання паспортного документа.

Подати заяву для пересилання паспорта та отримати виготовлені документи може виключно особа, яка оформлювала документи на своє ім’я. Якщо документи було оформлено для дитини до 16 років, заяву подає той з батьків або опікунів, який подавав документи.

Паспорт для виїзду за кордон, оформлений дитині у віці від 12 до 16 років, може бути виданий тому з батьків або опікунів, хто подавав документи за умови присутності дитини, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон.

Звертаємо увагу, що один з батьків, який подавав документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у письмовій заяві, поданій у довільній формі, може визначити іншу особу (іншого з батьків, опікунів, піклувальників, повнолітніх сина чи дочку, рідних (повнорідних та неповнорідних) сестру, брата, діда, бабу) для отримання паспорта для виїзду за кордон особи, на ім’я якої він оформлювався.

Раніше ми розповідали про жінку з Дніпропетровщини, яка розраховувала отримати російський паспорт, а для цього передавала інформацію про ЗСУ спецслужбам рф.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору