Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Час пікніків: готуємо смачну свинину для перекусів та відпочинку на природі

Літо – це час, коли так й хочеться частіше зібрати кошик з покривалом, покласти туди щось смачненьке та відпочити з друзями десь на природі.  А на природі зазвичай хочеться добренько попоїсти. 

На такий випадок Інформатор пропонує приготувати соковиту та ароматну свинину, запечену у фользі.

Продукти

  • грудинка свиняча – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • паприка копчена – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – 2 ч. л.

Приготування

  1. М’ясо потрібно промити та просушити.
  2. Часник потрібно очистити від шкірки і розрізати навпіл кожен зубчик.
  3. На м’ясі зробити надрізи і нашпигувати його сіллю, спеціями та часником. Також сіллю та спеціями посипається вся поверхня м’яса.
  4. М’ясо потрібно викласти на фольгу та дати постояти.
  5. Після цього все загортається у фольгу і вирушає до духовки. Запікати свинину потрібно при температурі 190 градусів протягом 80 хвилин. Після цього температура підвищується до 200 градусів, і шматок залишається в духовці ще на 15-20 хвилин, але вже без фольги.

Запечене м’ясо можна використати для бутербродів чи подати його разом з нескладним овочевим салатом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати часникові грибочки на пікнік та про те, як підсмажити курячі крильця на мангалі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору