Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для пікніка: готуємо лаваш з грибною начинкою

Коли до кінця приготування шашлику ще довго, а їсти хочеться вже, вас врятує рецепт лаваша з грибною начинкою від експертки з харчування, кухарки й фуд-блогерки Дарії Дорошкевич.

Авторка рецепта попереджає, що заготівлю для цієї перекуски треба зробити вдома, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш – 200 г
  • Печериці – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Бринза – 200 г
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелена цибуля, пучок – 1/2 шт.
  • Кріп, пучок – 5 шт.
  • Петрушка, пучок – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю наріжте напівкільцями, гриби — тонкими пластинами.

Нагрійте олію, додайте ріпчасту цибулю, а потім і гриби. Присоліть і тушкуйте на середньому вогні, поки не википить вся рідина. Додайте сметану і чорний перець, готуйте ще 5-7 хвилин. Грибна заготівля готова.

Бринзу натріть на терці, додайте дрібно нарізану цибулю, кріп та петрушку. Змішайте. Сирна заготівля готова.

Кожний лаваш розріжте навпіл. Покладіть чверть грибної начинки, зверху — чверть сирної. Щільно заверніть лаваш. Повторіть з усіма лавашами.

Обсмажте лаваші на вогні з двох сторін до утворення скоринки. Їжте страву гарячою. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати фарширований качан капусти. Писали, як приготувати  теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору