Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Повернення Інтерполом утікачів від мобілізації”: що відомо та хто поширює заяву

Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що нібито харківська поліція передаватиме до Інтерполу відомості про українців, які втекли від мобілізації до країн ЄС. Таку заяву начебто робив начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов, пишуть російські ЗМІ.

Але це черговий фейк, який поширює роспропаганда, – розповідає Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій.

Насправді, Болвінов писав у Facebook про початок співпраці з Інтерполом у притягненні до відповідальності підозрюваних у колабораціонізмі, які втекли з України.

“Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця – розпочали співпрацю з Інтерполом. Першими в Україні випробовуємо схему, як не дати зрадникам і пособникам окупантів «осісти» і сховатися в цивілізованому світі. Кожного, хто був причетним до співпраці з росіянами під час окупації, вносимо до бази й подаємо заявку до Інтерполу. Повідомляємо іноземних колег про те, що ці люди – не жертви війни чи політичні біженці, яких намагаються там із себе вдавати, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Жодної згадки про втікачів від мобілізації немає – пропагандисти просто вирвали слова Болвінова з контексту, щоб дискредитувати процес мобілізації в Україні.

Раніше Інформатор повідомляв, на скільки у Кривому Розі посадили “ухилянта” від мобілізації.

 Олена Шевченко

Нагору