Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі засудили 37-річного “ухилянта”, який не пішов служити: яке покарання призначили

У Кривому Розі 37-річного чоловіка будуть судити. Жовтневий районний суд визнав винним його в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Яке покарання призначив суд?

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

В квітні 2023 року обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби. Підстав для відстрочки від призову він не мав.

Далі, чоловік отримав під розписку повістку для подальшого проходження служби у військовій частині. Однак, у визначений час та дату обвинувачений не прийшов до військкомату без поважних причин.

Своїми діями обвинувачений він порушив порядок комплектування Збройних Сил України та статтю 65 Конституції України, Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Під час досудового розслідування “ухилянт” повністю визнав свою провину.

Від 6 липня, судом було призначено чоловіку покарання у виді 3 років позбавлення волі, та звільнено від його відбування з випробуванням на строк 3 роки.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту проголошення.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі будуть судити директора компанії, який обманув місто на пошитті одягу ТрО. Писали, що у Дніпропетровській області засудили нападника та що у Кривому Розі засудили чоловіка за домашнє насильство.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору