Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зарплатня 54 тисячі гривень на місяць: на станцію “Академік Вернадський” шукають співробітників

У старі часи люди їздили заробити грошенят на Північ. Зараз це можна зробити на Півдні. Але на Півдні крайньому, на науковій антарктичній станції “Академік Вернадський”. Там якраз розпочався конкурс фахівців, причому не тільки наукових співробітників. Потрібні кухар, сісадмін, лікар та інші спеціалісти.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, розпочався конкурс фахівців, які з весни 2024 року до весни 2025 року працюватимуть на станції “Академік Вернадський”. Жодних обмежень за статтю, віком чи іншими ознаками немає. Головними критеріями під час відбору є освіта та досвід, а також здатність до роботи в умовах Антарктики.

За інформацією Національного антарктичного наукового центра, на найпівденніший форпост України шукають, зокрема, науковців за напрямами геології та геофізики, фізичних наук, науки про життя, команду життєзабезпечення, серед яких – лікар, кухар, сисадмін, системний механік, дизеліст-електрик. Заробітна плата становить 54 тисячі гривні на місяць через особливі умови. Також забезпечують житлом, харчуванням, екіпіруванням, медикаментами, засобами гігієни та доступом до інтернету.

“Конкурс не має жодних обмежень за статтю, віком чи іншими ознаками. Головними критеріями під час відбору є освіта, фаховий рівень та досвід кандидата чи кандидатки, а також здатність до роботи в умовах Антарктики та закритого колективу”, – розповіли в Національному антарктичному науковому центрі.

Для участі у конкурсі необхідно до 15 серпня надіслати до НАНЦ заяву та документи, що підтверджують освіту та фаховий рівень. Зразок заяви, докладний перелік документів, а також подальші етапи конкурсу можна переглянути в офіційному оголошенні. Там же зазначені як загальні вимоги до учасників команди, так і специфічні – до кожного науковця чи фахівця. В умовах воєнного стану співбесіди з кандидатами (це другий етап конкурсу) можуть відбуватися онлайн.

Серед особливих вимог наступні:

  • відсутність хронічних захворювань та протипоказань за станом здоров’я до роботи в екстремальних умовах Антарктики;
  • спроможність працювати в умовах депривації, неконфліктність і комунікабельність;
  • бажано – володіння однією з іноземних мов (найкраще англійською та/або іспанською).

Також слід відзначити, що необхідність тривалого перебування в закритому колективі, в умовах значних робочих навантажень та жорсткого графіка, вимагає від кандидатів психічної врівноваженості, стриманості, дружелюбності, поваги та інших якостей, що допомагають забезпечувати комфортний клімат у колективі.

І ще, наукові співробітники, які закріплюються за певним напрямом, виконують спостереження та дослідження, передбачені індивідуальними технічними завданнями, а також беруть участь у побутово-господарчих заходах із забезпечення функціонування Станції.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжець увійшов до складу 28-ої наукової експедиції на станцію “Академік Вернадський” та про те як “цвіте” сніг на антарктичній станції “Академік Вернадський”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору