Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На залізничній станції у Кривому Розі відновили роботу ліфту, який не працював 7 років.

Нещодавно, голова ГО “Рух без меж” поскаржився на те, що на залізничному вокзалі “Рокувата” не працюють пасажирські ліфти. На звернення Юрія Понькіна одразу ж відповіли в “Укрзалізниці”. Тепер залізничній станції працює ліфт і люди можуть безперешкодно потрапити на верхні яруси. 

Розповідає Інформатор.

“Трохи загубилася одна наша інклюзиція, котру провели місяць тому на залізничному вокзалі “Рокувата”.

А загубилася, бо так багато хотілося написати доброго, але є одне але — на вокзалі вже 7 (сім) років не працюють пасажирські ліфти. Отже, потрапити на верхній ярус для посадки у вагон людина у кріслі колісному не може, як і зробити це в зворотному порядку. У розмові з начальницею вокзалу ми дізналися, що один з трьох ліфтів замінили і мали би вже два роки експлуатувати, та щось у них застрягло на бюрократичному рівні.”, – пише Юрій Понькін.

Юрій вирішив звернутися одразу до представників “Укрзалізниці”. І вони відповіли.

“Дякуємо, що звернули увагу на це питання, вже розбираємось із тим ліфтом по “Рокуватій”. Загалом ми цього року почали масштабний перегляд наших вокзалів і рухомого складу на предмет безбар’єрності, ще багато роботи попереду”, – написали в “Укрзалізниці”.

Отже, через 7 років, на “Рокуватій” таки запрацював ліфт.

“Ліфт  для осіб з інвалідністю на вокзалі “Рокувата” працює”, – доповів Юрій.

Стан рейок пандусу на станції “Рокувата”

Раніше Інформатор писав, що в Ізраїлі відмовились саджати на літак українця з інвалідністю. Також ми писали, що у Кривому Розі біля лікарні з’явився пандус “не для людей з інвалідністю”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору