Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українцю з інвалідністю відмовили у авіаперельоті: як відреагували у МЗС України

11 липня авіакомпанія відмовила українському громадянину в посадці на літак в аеропорту Тель-Авіва через інвалідність. Олександр ніколи не служив в лавах ЗСУ та не є ветераном. Інвалідність він отримав внаслідок ДТП багато років тому. Цим питанням зайнялися МЗС України.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенко.

“Сьогодні український консул в Ізраїлі допоміг Олександру сісти на рейс до Європи, звідки він вирушить до своїх рідних в Україні”, – пише Олег Ніколенко.

Незважаючи на офіційні вибачення авіакомпанії, права українського громадянина були порушені. Наразі очікується завершення службового розслідування, притягнення винних до відповідальності та виконання авіаперевізником зобов’язань перед пасажиром.

“Захист прав та інтересів всіх українців за кордоном, незалежно від їхньої професії та життєвих обставин, є абсолютним пріоритетом для МЗС України. Громадяни завжди можуть розраховувати на допомогу”, – Олег Ніколенко.

Раніше ми розповідали, що бійця з Кривого Рогу Євгена Кашинського посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Писали, що в Україні відновили обов’язкове вклеювання фото у паспорт-книжечку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору