Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вікторія та Мирослава: як називали малюків у першому півріччі 2023 року у Дніпропетровській області

Ім’я – це те, що супроводжує людину усе життя. Батьки, чекаючи появи на світ малюка, проводять не одну годину у пошуках самого гарного та милозвучного імені, яке підходило б йому на всі випадки життя. А оскільки ніяких обмежень на цей випадок в Україні не існує, інколи рідні називають нащадка оригінальними іменами. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Південне Міжрегіональне управління юстиції, найпопулярнішими дівочими іменами першої половини 2023 року стали Вікторія та Мирослава, що зайвий раз підкреслює мрії всіх українців — Перемогу та Мир.

Серед найбільш поширених імен, якими називали хлопчиків Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Запорізької областей слід відмітити Артема, Богдана, Владислава, Давида, Данила, Льва, Марка, Матвія, Максима, Михайла, Миколу, Олександра, Тимура, Тимофія, Ярослава.

Дівчаток нашого регіону частіше за все називали Анастасією, Анною, Алісою, Валерією, Вікторією, Дариною (Дар’єю), Євою, Єлизаветою, Емілією, Марією, Міланою, Мирославою, Поліною, Софією, Соломією.

Рідковживаними стали чоловічі імена Аміхрон, Василь, Джозеф, Десмонд, Левко, Лукас, Маркіян, Марс, Сержик, Тихон-Леон, Радомир, Рагнар, Орест, Олесь, Оріон, Свєтозар.

Не так часто зустрічались і дівчатка на ім’я Арнела, Аюна, Айсель, Аврора, Агата, Єва-Меланія, Ірада, Іларія, Джавеліна, Католея, Квітослава, Лукерія, Ляля, Мальвіна, Неля, Персида.

Раніше Інформатор писав про те, якими надзвичайними іменами називали криворіжців у 2022 році, та про те,  що у Дніпропетровській області жінка народила 9-ту дитину у кареті швидкої допомоги.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору