Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як криворізькі зоозахисники розв’язали проблему з бродячими собаками на кладовищі

Безхатні собаки є однією з болючих проблем Кривого Рогу. Зграї голодних хижаків, чисельність яких постійно зростає, викликають жах не тільки у дітей, які зустрічаються їм на дорозі. І нехай вони не нападають й поводяться досить миролюбно, декому все одно некомфортно від такого сусідства.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відому криворізьку зоозахисницю Анастасію Іванову, їй з друзями та однодумцями вдалося розв’язати цю проблему на Центральному кладовищі. Причому, зробити це дуже гуманними методами, не завдаючи шкоди ані людям, ані тваринам.

Ананстасія пише: “Собак на кладовищі ми помітили в кінці 2019 року. Там був жах, вони всі були не стерилізовані, купа цуценят, які хворіли. Ті, хто виживав, бігли до нас на район. Ми розуміли, що потрібно розв’язувати цю проблему.

Спочатку ми вилікували та прилаштували цуценят. Потім почали возити собак, які йшли до рук, на стерилізацію. Потім відловлювали не ручних з ловцями, приїжджав Центр, допомагали волонтери. На сьогодні там всі собаки кастровані і за останні 2 роки жодних цуценят.

Звідти ми прилаштували в сім’ї дуже багато хвостатих. Останній прилаштований – Зевс, якого відвезли в сім’ю у квітні 2023.”

Ніхто нікого не труїв та не стріляв. Здорові та щасливі у своїх нових власників собаки. Люди спокійно навідують могили близьких. Так можна робити по всьому місту. Було б бажання.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області службовий собака знайшов зброю в автомобілі, та про те, що собака, який залишився без ніг, знайшов сім’ю та переїхав жити в Одесу,

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору