Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ЗСУ продовжують звільняти тимчасово окуповані території на Сході та Півдні України

Українські війська продовжують контрнаступ. Все нові та нові території переходять під контроль України. При цьому кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, на Сході тривають як наступальні, так і оборонні дії. ЗСУ рухається на Бахмутському напрямку, а ворог і надалі веде наступ на – Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч.
Зараз там тривають важкі бої.

За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кВ.км.

Кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі:
⁃ позаминулий тиждень 6457 обстрілів
⁃ минулий тиждень 11753 обстріли.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх.

За минулий тиждень збільшено звільнені території на 28,4 кВ.км
Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км2.

Раніше Інформатор писав про те, скільки територій ЗСУ звільнили за позаминулий тиждень та про те, що ЗСУ звільнили від ворога 8 населених пунктів та жодного не втратили.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору