Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Міноборони рф заявило про контрнаступ України: що відповіли у ЗСУ

5 червня речник міноборони росії Конашенков заявив про те, що Україна почала контрнаступ одразу на п’яти ділянках фронту. При цьому він запевнив росіян, що “Своїх завдань противник не досяг, успіху не мав”. Яка ж ситуація насправді та навіщо військовому керівництву росії вся ця “локшина”?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, ворог активізовує свої ІПСО: мережею планують поширювати неправдиву інформацію про контрнаступ.

Ворожі Telegram-канали планують збільшити кількість неправдивих повідомлень про бойові дії в Україні, повідомили у СтратКомі ЗСУ:

З метою деморалізації українців і введення в оману спільноти російські пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. Навіть якщо контрнаступу і немає.

У СтратКомі зазначили, що для цього у росіян заготовлені старі відео та фото з підбитою технікою, загиблими та полоненими, а також інші фейкові матеріали.

Центр стратегічних комунікацій нагадує: “Довіряйте лише інформації від офіційних джерел – Генерального штабу ЗСУ, структур стратегічних комунікацій та визначених офіційних спікерів Сил оборони.

Раніше Інформатор писав про те, що пишуть російські ЗМІ про руйнування будинку у Дніпрі та про те, як російські ЗМІ коментують пожежу на Кримському мосту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору