Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Кадиров просить ГУР України допомогти знайти свого брата: пропагандисти заявили про поранення на війні Деліхманова

Депутат держдуми рф, двоюрідний брат підконтрольного Кремлю голови Чечні Адам Делімханов отримав поранення на війні в Україні. Рамзан Кадиров говорить, що не може з ним зв’язатись. Він просить Головне управління розвідки України розповісти, по яких позиціях вдарили наші захисники.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

В мережі 14 червня з’явилася інформація про те, що у Приморську Запорізької області ліквідували Делімханова. Українські джерела поки офіційно не підтверджували смерть Делімханова. Водночас російські пропагандисти вже спростовують інформацію. Як вони заявляють, соратник Кадирова живий, але він отримав поранення.

“Депутат держдуми Адам Делімханов був поранений, але він живий”, – про це російському ЗМІ “розповіли в держдумі рф”.

Натомість інші пишуть, що Делімханов живий і здоровий. Голова держдуми рф В’ячеслав Володін нібито говорив з ним особисто.

Кадиров у пошуках брата просить допомогти українську розвідку

“Я сам не можу вийти на Адама Делімханова. На зв’язок не виходить. Прошу українську розвідку надати інформацію про те, за яким саме місцем і за якими позиціями було завдано удару, щоб таки я зміг знайти мого дорогого брата. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу допомогти”, – сказав Кадиров.

звернення Кадирова до Головного управління розвідки України

А командир “Ахмату” Апті Алаудінов, у своєму telegram-каналі написав, що виводить свій підрозділ  Мар’янського направлення і їде шукати Деліхманова.

“Повністю знімаю всі підрозділи, які дислокуються на Мар’янському направленні, виїжджаю в направленні місця події з Деліхмановим Адам Султановичем”, – пише командир “Ахмату”.

Повідомлення Алаудінова

Про Делімханова і його участь у війні проти України

Делімханов був заступником голови Уряду Чеченської республіки (2006-2007). Депутат держдуми рф V, VI та VII скликань, член партії “єдина росія”. З 2014 року знаходиться під санкціями США. За вказівкою Кадирова на початку повномасштабного російського вторгнення Делімханов приїхав до тимчасово окупованої частини Донецької області. Там він очолив угруповання ворожих військ, до складу яких входили загони управління росгвардії та мвд рф по Чеченській республіці.

З лютого по травень 2022 року під його командуванням кадирівці воювали проти підрозділів Сил оборони на Сході України. Вони брали активну участь у штурмі “Азовсталі”. Крім цього, російський депутат поширював через власний Telegram-канал пропагандистські відео Кадирова, де він виправдовує збройну агресію рф проти України. 12 січня 2023 року слідчі Служби безпеки України повідомили Делімханову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Тривають заходи для притягнення його до відповідальності.

Раніше Інформатор повідомляв, що кадирівці планують “взяти” Кривий Ріг. Також ми писали, що ГУР попереджає про можливу провокацію росіян пов’язану з хімічною аварією.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

 

Нагору