Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Понад 1 км звільнених територій на Бахмутському напрямку: ЗСУ перейшли у наступ

Підрив Каховської ГЕС не зломив, а тільки посилив бойовий дух українських воїнів та їхнє нестримне бажання гнати ворога з Батьківщини. Епіцентром бойових дій залишається схід. На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступника Міністра оборони України Ганну Маляр, за добу, що минула, українські війська просунулися на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів.

Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту.

Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на 7 травня бойові дії веде регулярна армія РФ, задіює десантно-штурмові загони.

Так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням. Вся місцевість довкола – це фактично укріплений район.

За словами Маляр, готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗСУ взяли Бахмут в напівоточення, та про те, що у Дніпропетровську область евакуювали 400 корів з-під Бахмута.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору