Для цього рецепту вам знадобиться печиво, кава, фісташки, в’ялена журавлина та цукати з апельсинової цедри — кожен із цих інгредієнтів створить неймовірну гармонію смаку та аромату, поєднавшись у чарівному батончику.
Використовуйте солоні фісташки і трохи в’яленої журавлини, оскільки вони допомагають збалансувати солодкість печива, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Масло вершкове 82% – 115 мл
- Кава мелена – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Згущене молоко – 400 г
- Фісташки – 230 г
- Шоколадні дропси – 175 г
- Журавлина в’ялена – 85 г
- Апельсинові цукати – 115 г
- Крекер – 225 г
Спосіб приготування:
Розтопіть масло у мікрохвильовці або на сковороді. Печиво перебийте у крихту, покладіть у миску з розтопленим маслом. Додайте каву та сіль, перемішайте.
Змастіть форму маслом та вистеліть пергаментним папером так, щоб кінці звисали з форми. Перекладіть тісто у форму. Зверху залийте згущеним молоком, додайте фісташки, шоколадні дропси, журавлину та апельсинову цедру.
Накрийте пергаментним папером, що звисає з форми, та притисніть. Випікайте у розігрітій на 175 градусів духовці протягом 25 хвилин. Після приготування дайте охолонути мінімум 2 години.
Батончики зберігаються при кімнатній температурі в герметичному контейнері кілька днів, але вони особливо смачні прямо з холодильника, де їх можна тримати до 1 тижня.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт із сирно-полуничною начинкою. Писали також, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок