Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо корисні солодощі: смачні домашні батончики

Для цього рецепту вам знадобиться печиво, кава, фісташки, в’ялена журавлина та цукати з апельсинової цедри — кожен із цих інгредієнтів створить неймовірну гармонію смаку та аромату, поєднавшись у чарівному батончику.

Використовуйте солоні фісташки і трохи в’яленої журавлини, оскільки вони допомагають збалансувати солодкість печива, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 82% – 115 мл
  • Кава мелена – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Згущене молоко – 400 г
  • Фісташки – 230 г
  • Шоколадні дропси – 175 г
  • Журавлина в’ялена – 85 г
  • Апельсинові цукати – 115 г
  • Крекер – 225 г

Спосіб приготування:

Розтопіть масло у мікрохвильовці або на сковороді. Печиво перебийте у крихту, покладіть у миску з розтопленим маслом. Додайте каву та сіль, перемішайте.

Змастіть форму маслом та вистеліть пергаментним папером так, щоб кінці звисали з форми. Перекладіть тісто у форму. Зверху залийте згущеним молоком, додайте фісташки, шоколадні дропси, журавлину та апельсинову цедру.

Накрийте пергаментним папером, що звисає з форми, та притисніть. Випікайте у розігрітій на 175 градусів духовці протягом 25 хвилин. Після приготування дайте охолонути мінімум 2 години.

Батончики зберігаються при кімнатній температурі в герметичному контейнері кілька днів, але вони особливо смачні прямо з холодильника, де їх можна тримати до 1 тижня.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт із сирно-полуничною начинкою. Писали також, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору