Кривий Ріг До сайту

“Укрзалізниця” потрапила “під роздачу”: НАБУ проводить обшуки у керівництва

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки у керівництва “Укрзалізниці”. Слідчі дії пов’язані зі зловживаннями на закупівлях. Офіційних повідомлень і коментарів поки немає. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, ймовірно, обшуки проходять в кабінеті голови правління “УЗ” Євгена Лященка.

За попередньою інформацією, Лященка підозрюють в участі у схемі запровадження “відкатів” на тендерах для “УЗ”. Однак, як повідомляє джерело “Главкому”, безпосереднім організатором угрупування є інша людина з оточення голови правління. Наглядова рада “УЗ” планує в найближчі години скликати засідання для вирішення питання щодо відсторонення Лященка із займаної посади.

Реклама

НАБУ взялось за обшуки у голови “Укрзалізниці”. Деталі згодом”, – підтвердив інформацію про обшуки в “УЗ” нардеп Олексій Гончаренко.

У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців “УЗ” за певні послуги. 22 травня, НАБУ провело слідчі дії у директора з економічної та інформаційної безпеки “УЗ” Едуарда Кріцина.

Відомо, що після звільнення Олександра Камишіна в лютому 2023 року виконувати обов’язки глави почав Євген Лященко. За даними видання “Дзеркало тижня”, НАБУ звернуло увагу на можливу корупцію в акціонерному товаристві після цього призначення. Згодом Лященко призначили головою правління строком на два роки.

Реклама

Раніше Інформатор повідомляв, що митрополита Павла УПЦ МП взяли під варту та про те, що посадовець з Дніпропетровської області вимагав хабарі від місцевих перевізників.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама