Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Стало відомо, який запобіжний захід оголосив суд митрополиту УПЦ МП Павлу

1 квітня, СБУ вручили підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Цього ж дня пройшло судове засідання щодо обрання запобіжного заходу для Петра Лебедя, колишнього намісника Києво-Печерської Лаври. Тепер стало відомо, яке рішення ухвалив суд.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна, суд ухвалив пропозицію прокурора. Таким чином запобіжний захід для митрополита обрали такий: на 60 днів Павло Лебедь відправляється під домашній арешт.

Також його зобов’язали носити електронний браслет. Але суд відхилив пункт заборону користування соціальними мережами на час запобіжного заходу.

Слід зазначити, що раніше підозру Павлу Лебедю вручали представники Служби Безпеки України. Відомо, що підозрюють його у порушеннях за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань) та ч.1 ст.436-2 (виправдання, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Рішення суду

Раніше ми писали про те, що у церквах Кривого Рогу СБУ проводять обшуки. Також інформатор повідомляв про обшуки у Коломойського.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору