Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Укрзалізниця” потрапила “під роздачу”: НАБУ проводить обшуки у керівництва

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки у керівництва “Укрзалізниці”. Слідчі дії пов’язані зі зловживаннями на закупівлях. Офіційних повідомлень і коментарів поки немає. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, ймовірно, обшуки проходять в кабінеті голови правління “УЗ” Євгена Лященка.

За попередньою інформацією, Лященка підозрюють в участі у схемі запровадження “відкатів” на тендерах для “УЗ”. Однак, як повідомляє джерело “Главкому”, безпосереднім організатором угрупування є інша людина з оточення голови правління. Наглядова рада “УЗ” планує в найближчі години скликати засідання для вирішення питання щодо відсторонення Лященка із займаної посади.

НАБУ взялось за обшуки у голови “Укрзалізниці”. Деталі згодом”, – підтвердив інформацію про обшуки в “УЗ” нардеп Олексій Гончаренко.

У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців “УЗ” за певні послуги. 22 травня, НАБУ провело слідчі дії у директора з економічної та інформаційної безпеки “УЗ” Едуарда Кріцина.

Відомо, що після звільнення Олександра Камишіна в лютому 2023 року виконувати обов’язки глави почав Євген Лященко. За даними видання “Дзеркало тижня”, НАБУ звернуло увагу на можливу корупцію в акціонерному товаристві після цього призначення. Згодом Лященко призначили головою правління строком на два роки.

Раніше Інформатор повідомляв, що митрополита Павла УПЦ МП взяли під варту та про те, що посадовець з Дніпропетровської області вимагав хабарі від місцевих перевізників.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору