Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Найрезонансніша справа НАБУ і САП: подробиці затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва

НАБУ отримали інформацію, щодо діяльності злочинного угрупування із залученням суддів ВС та керівництва суддівської гілки влади. Задля викриття фігурантів злочинної схеми, “під прикриттям” працював спеціальний детектив. Внаслідок успішної операції, працівники НАБУ та САП викрили керівництво Верховного Суду на хабарі у 2,7 мільйони гривень.

В ході роботи спеціалісти НАБУ та САП зафіксували низку контактів власник групи “Фінанси та кредит” з одним із власників адвокатського об’єднання, які використовувалися для прикриття злочинної діяльності, – передає Інформатор з посиланням на брифінг НАБУ.

Керівника групи і власник адвокатського об’єднання домовилися про передачу хабаря на користь високопосадовців суду за ухвалення потрібного для цього підприємця рішення.

15 березня мало відбутися засідання суду, щодо справи про яку домовилися фігуранти, але його перенесли на іншу дату, щоб відтягнути час і передати кошти від бізнесмена до адвоката. І вже 19 квітня судді ухвалили рішення, потрібне для бізнесмена.

Тоді адвокат отримав вказівку від голови ВС щодо розподілу хабаря. На початку травня, посадовці отримали першу частину “траншу”, а 15 травня передали другу частину хабаря, де їх і затримали.

Фігуранти кримінально провадження застосовували конспірацію, вони в розмові називали прізвища та ім’я певних осіб умовними словами, що ускладнювало ідентифікацію цих людей.

При обшуку помешкань фігурантів та робочих місцях. Працівники НАБУ та САП вилучили значну суму грошей і докази, які додатково підтверджують діяльність злочинної організації.

“Наразі затримано голову Верховного Суду, але ще повідомлено про підозру, її не вручено, вона готується”, – повідомили на брифінгу.

Далі на брифінгу спеціалісти відтворили аудіозаписи, які показують діяльність злочинної організації.

Раніше Інформатор повідомляв, що митрополита Павла УПЦ МП взяли під варту. Також ми писали, що посадовець з Дніпропетровської області вимагав хабарі від місцевих перевізників.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

 

 

Нагору