Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький митець Ренато Ортіс розповів як “зустрів” повномасштабну війну 24 лютого

Ніч з 23 на 24 лютого 2022 року розділила життя українців на “до” та “після”. І кожний згадує перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну по-своєму. Відомий криворізький митець Ренато Ортіс поділився своїми спогадами.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Аллу Балабан Піліпенко, у Ренато перший день війни минув так: “23 лютого я був у своїх друзів, де ми добре провели час, повернувшись додому я включив свою улюблену музичну композицію і слухаючи її в один момент на рівні відчуттів стало зрозумілим, що наближається щось страшне, я не зміг стримати сльози …
А на ранок я дізнався що почалась війна.
Не було ні страху, ні паніки, було не розуміння що буде далі, що робити, але включився якийсь механізм самозахисту, не дивлячись на жах який я відчув у ночі…
Потім сталося таке, що в один момент мене зломило… війна розлучила нас із донькою, їм з мамою довелося виїхати за кордон. Я увійшов у стан, який ніколи в житті не переживав, я занурився у вакуум, коли ти нібито існуєш, все є, а тебе нема. І в такому стані я існував дуже довго.
З часом поступово почав виходити з цього стану, розуміючи що поряд є близькі люди, які потребують допомоги, уваги саме тут і зараз. Завдяки цьому я повернувся в реальність, повернувся до творчості, почав писати, хоча вже у незвичній для себе манері. В цих роботах відображається весь жах війни, саме для мене.
Незмінним оплотом для мене завжди була – краса, у всіх сенсах її проявів. Це те, що показує, що життя не марне, що Бог існує. Спостерігаючи за красою я можу жити та бути впевненим що хороше – це постійна константа, а погане – воно піде, зникне…”

Раніше Інформатор писав про те, скільки в Україні прихильників путіна та про те, чи готові українці поступитися територіями заради закінчення війни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору