Кривий Ріг До сайту

У Дніпрі швидку викликали до п’яної жінки та обвинуватили у тому, що лікарі ставлять багато запитань

Як часто лікарям швидкої допомоги доводиться витрачати свій дійсно дорогоцінний час на те, щоби привести до тями п’яних пацієнтів, які вже не розуміють: хто вони і як опинилися на вулиці, брудні і напівоголені. У цей самий момент медики можуть не встигнути на виклик хворого з інсультом чи з тим, який знаходиться в іншому критичному стані.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на співробітницю швидкої допомоги Дніпропетровської області Марію Стебельську, днями в мережі був розміщений пост, автор якого написав дуже неприємну історію про те, як на автовокзалі Дніпра небайдужі люди побачили брудну жінку у шкарпетках та спідній білизні у безпорадному стані. Люди викликали швидку. Але диспетчер, з їх точки зору, поводив себе не так, як потрібно, а саме – задавав дуже багато питань, на які відповіді сторонні люди знати не могли. Завершуючи розмову, диспетчер сказав, що до п’яних вони не виїжджають.

За словами автору поста, тільки втручання поліції змусило лікарів виконувати свій службовий обов’язок. Жінку відвезли до лікарні. В неї виявили травму голови.

Реклама

Скрін з посту, який обурив інтернет спільноту

Про цей випадок розповіла Марія Стебельска.

Ось що вона написала: “Так, 25.05.2023 на лінію “103” КП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф “ДОР надійшов виклик від небайдужого свідка з вимогою негайно прислати швидку до жінки, якій “погано, ноги грязні, побиті, у трусах та футболці”.

В черговий раз хочеться довести до відома усіх. Екстрена медична допомога виїжджає до людини, яка знаходиться у невідкладному стані. Ключові питання диспетчера “103” – є дихання, є свідомість? Жінка, зі слів викликаючого, пила воду та розмовляла (є дихання, є свідомість).
Після надходження виклику від поліції бригада була направлена на місце події. Та який підсумок цього виклику? Жінку у алкогольному сп’янінні з гематомою біля ока, транспортували до лікарні, з якої вона майже одразу пішла. Задіяні ресурси служби, мінус одна бригада на годину. Та черговий бруд”.

Реклама

Медика підтримали коментатор посту.

“Коли вже люди, які викликають “екстренку” до п’яних, зрозуміють, що в час, поки бригада возить такого “пацієнта” по лікарнях, людина, яка дійсно потребує допомоги, може залишитися без цієї допомоги? Бо, на жаль, на таких викликах одночасно може бути залучено декілька бригад підстанції!” – написала Олена Ткалич.

Підтримав її і користувач Артур Кривець: “Лежать на вулиці, порушують громадський спокій, порушують правила дорожнього руху в стані сп’яніння і не несуть відповідальності. Це не хворі люди. Це порушники громадського порядку. Вони не потерпілі. Та поки екстрені служби (“102” та “103”) вирішують їхнє питання, той, хто потребує допомоги може своєчасно її не отримати”.

Реклама

Скрін з коментарів

Інформатор не має права судити, хто правий.

Раніше Інформатор писав про те, за скільки хвилин в Україні швидка повинна приїхати на виклик, та про те, що у Дніпрі п’яний пацієнт бився та обвинуватив фельдшерів у крадіжці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Альона Свірідова