Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області під час бурхливого застілля чоловіки підірвали гранату: поранені четверо людей

Навіть під час війни, коли лунають вибухи та смерть поруч, деякі нерозумні дорослі люди не припиняють інколи бавитися зі зброєю та боєприпасами. Особливо, коли весело та у голову вдарив алкоголь. Тоді стається біда. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на співробітницю служби Екстреної медичної допомоги Нікополя Валентину Марченко, нещодавно у  смт Червоногригорівка Нікопольського району зібралася весела компанія сусідів, щоб відсвяткувати якесь своє свято. Горілки не бракувало. Через деякий час почали шукати розваг. В руках одного з учасників застілля з’явилася граната, якою він почав хизуватися, розповідати, як з нею треба поводитися, як розбирати. Інший молодик підхопився, вхопив чеку гранати, яка знаходилася в руках у його приятеля і вирвав її – прогримів вибух. В результаті троє травмованих чоловіків – 40, 41 та 46 років і молода дівчина 17 років. Чоловік, в руках у якого розірвалася граната, був дуже важко поранений, обширні рвані рани різних ділянок тіла, велика крововтрата.

Коли на Нікопольську станцію екстреної медичної допомоги поступив виклик з приводу вибуху гранати, туди відразу ж були направлені дві бригади, які на той момент знаходилися найближче – бригада з Червоногригорівки та із  Марганцю.

Першою на виклик прибула бригада Червоногригорівки. Фельдшер швидко оцінила обстановку, провела сортування потерпілих, почала надавати екстрену допомогу найважчому.

Прибула ще одна фельдшер, також почала надавати допомогу постраждалим. Водії також активно включилися в роботу, допомагали медпрацівникам. Старший оперативний лікар, яка в ту ніч працювала в диспетчерській, координувала роботу бригад, подбала про інформування поліції про інцидент, оскільки учасники події ніхто не зателефонував на «102», а фельдшерам в перші хвилини прибуття на виклик, було не до того.

Всі четверо були доставлені в стаціонар та передані черговому медперсоналу лікарні.

Як пише Марченко: “Працівники екстреної медичної допомоги свою роботу виконали на «відмінно», за що їм велика подяка. Засмучує той факт, що люди живуть в умовах війни протягом 14 місяців, натерпілися від вибухів та обстрілів на багато років вперед, а багато хто донині не усвідомив, що війна – це не іграшка і бавитися бойовими снарядами дуже небезпечно. І не малі діти, які ще нічого не розуміють. Дорослі люди. Немає слів…”

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області медики швидкої допомоги врятували чоловіка з серйозною внутрішньою кровотечею та про те, за скільки хвилин швидка допомога в Україні має приїхати на виклик.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору