Коли до кінця приготування шашлику ще довго, а їсти хочеться вже, вас врятує рецепт лаваша з грибною начинкою від експертки з харчування, кухарки й фуд-блогерки Дарії Дорошкевич.
Авторка рецепта попереджає, що заготівлю для цієї перекуски треба зробити вдома, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш – 200 г
- Печериці – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г
- Бринза – 200 г
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Зелена цибуля, пучок – 1/2 шт.
- Кріп, пучок – 5 шт.
- Петрушка, пучок – 5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте напівкільцями, гриби — тонкими пластинами.
Нагрійте олію, додайте ріпчасту цибулю, а потім і гриби. Присоліть і тушкуйте на середньому вогні, поки не википить вся рідина. Додайте сметану і чорний перець, готуйте ще 5-7 хвилин. Грибна заготівля готова.
Бринзу натріть на терці, додайте дрібно нарізану цибулю, кріп та петрушку. Змішайте. Сирна заготівля готова.
Кожний лаваш розріжте навпіл. Покладіть чверть грибної начинки, зверху — чверть сирної. Щільно заверніть лаваш. Повторіть з усіма лавашами.
Обсмажте лаваші на вогні з двох сторін до утворення скоринки. Їжте страву гарячою. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати фарширований качан капусти. Писали, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок