Фарширований качан капусти з м’ясом і рисом, запечений у духовці, — дуже смачна страва на вечерю з особливого приводу. Щоб її приготувати, треба розділити відварену головку капусти на листя, викласти на них фарш, а потім зібрати разом і запекти. Вийде смачна і вишукана страва, яка має особливо гарний вигляд у розрізі.
Можна приготувати голубці, а можна спробувати щось більш оригінальне, але таке ж смачне — фарширований качан капусти, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Капуста білоголова – 1.2 кг
- М’ясний фарш – 400 г
- Рис – 120 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 40 г
- Зелень – за смаком
Для соусу
- Вода – 250 г
- Курячий бульйон, кубики – 1 шт.
- Сметана – 100 г
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний, горошок – 4 г
- Лавровий лист – 2 шт.
Спосіб приготування:
Рис промийте і зваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 протягом 15 хвилин.
Цибулю очистьте, дрібно наріжте і обсмажте на маслі до золотистого кольору. Зелень помийте і подрібніть.
Змішайте фарш, рис, цибулю, зелень, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Для соусу розведіть бульйонний кубик у теплій воді, додайте томатну пасту, сметану, сіль, перець горошком і лаврові листи. Прокип’ятіть кілька хвилин.
У капусті виріжте качан і варіть у киплячій підсоленій воді 15 хвилин. Зніміть верхні листки і покладіть у друшляк, застелений марлею. Викладіть на них шар фаршу, потім знову покладіть листки, які також покрийте фаршем. Повторюйте, поки не закінчаться інгредієнти.
Потім марлю туго зав’яжіть і надайте форму качана капусти. Акуратно перекладіть у форму для запікання і зніміть марлю. Полийте приготовленим соусом і запікайте при температурі 180°C приблизно 50 хвилин. Під час запікання періодично поливайте соусом.
Раніше ми розповідали, як приготувати курячі шлунки у пиві у мультиварці. Писали, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок