Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Тепло та дощ: якою буде погода у Кривому Розі 23 травня

Так потрібні для майбутнього врожаю теплі тихі дощі балують Криворіжжя. Ось і 23 травня синоптики прогнозують теплу погоду з невеличким дощиком. Тому брати чи ні із собою парасольку, вирішувати самім.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 23 травня у Кривому Розі буде хмарно. Вечері йтиме дрібний дощ.

Вітер силою 1,7 – 3,2 метра на секунду. Температура повітря коливатиметься від 13 до 22 г8радусів тепла.

За народним прогнозом це день вшанування пам’яті апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Раніше Інформатор писав про те, що українці мають можливість спостерігати рідкісне природне явище, а саме сяйво да Вінчі та про те, коли у травні будуть магнітні бурі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору