Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Тепло, але з дощиком: якою буде погода у Кривому Розі 22 травня

Кінець травня – період, коли більша частина криворіжців проводить свій вільний час на дачах та городах, висаджуючи свої власні “Сади Перемоги”, які дозволять комфортніше пережити наступну зиму. А рослинам необхідні тепло та дощик. Саме така погода очікуватиме Кривий Ріг у перший день наступного тижня. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 22 травня у Кривому Розі очікується ясна погода. Але вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Можливо, пройде дощ, який закінчиться ще до приходу вечора.

Вітер південно-східний силою 1,8 – 3,9 метра на секунду.

Температура повітря коливатиметься від 13 до 22 градусів тепла.

За народним календарем 22 травня вшановується пам’ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи – і Зимовий (19 грудня), і Весняний – погоду встановлюють. “Микола Весняний – з теплом, Микола Зимовий – з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: “Дощ у травні хліба підіймає”.

Раніше Інформатор писав про те, що 21 травня українці зможуть побачити сяйво да Вінчі та про те, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору